چرا باید به سئو اهمیت بدیم؟مطمعنا شماهم وقتی دنبال یک مطلب خاستی میگردید و آن را در گوگل سرچ میکنید در صفحه اول گوگل آن را پیدا میکنید.
اما آیا تا به حال شده تا صفحات بعدی برید؟
چند بار پیش اومده که به صفحه سوم یا حتی چهارم گوگل بروید و دنبال مطلب مورد نظر بگردید؟
حال سوال اینجاست چطور میتوانم سایت خود را در صفحه اول گوگل بیدا کنم تا بازدید بیشتری داشته باشم؟
برای پیدا کردن جواب سوال خود با ما در این مقاله همراه باشید.
سئو چیست؟
سئو SEO مخفف Search Engine Optimization است. که معنی آن (بهینه سازی برای موتورهای جستجو) است.که به آن مجموعه ای از کارها برای بهبود و توسعه رتبه وبسایت در نتایج گوگل می گویند.
سئو به فرآیندی گفته میشود که به گوگل کمک میکند سایت شمارا پیدا کند،موضوع سایت شمارا بفهمد و بر اساس کلمات کلیدی سایت شمارا در صفحات و رتبه های بالاتری در گوگل نشان بدهد.
چرا باید به سئو اهمیت بدیم؟
برای مثال شما یک سایت فروش محصولات و قطعات کامپیوتری دارید و حدود 100 نفر روزانه به دنبال خرید قطعه خاستی بر فرض مثال کارت گرافیک هستند.
آن های عبارت (خرید کارت گرافیک کامپیوتر) را سرچ میکنند تا محصول خود را در گوگل پیدا کنند و به احتمال 100% آنها بین 4 یا نهایتا 5 سایت اول گوگل خرید خود را انجام می دهند اما سایت شما در گوگل در رتبه های پایین تری قرار دارد و شما روزانه 100 مشتری را به راحتی از دست میدهید!
حتی ممکن است تیتر شما دقیقا همان عبارتی باشد که مشتری آن را سرچ کرده اما به دلیل رعایت کردن مسائل سئو، سایت های دیگر محصولات خود را می فروشند.
حال در ادامه چند مورد مهم در مورد اهمیت سئو را به شما می گوییم:
اگر شما به درستی مسائل و تکنیک های سئو را انجام داده باشید کاربران راحت تر سایت شما را پیدا و به دلیل داشتن دقیق جواب آنها و کلمات کلیدی مشخص و صحیح راحت تر به جواب خود می رسند و به دلیل رتبه داشتن سایت شما، راحت تر به شما اعتماد میکنند.
.با کمک سئو میتوانید رقیبان خودرا به راحتی زمین بزنید مثلا اگر محصولی میفروشید میتوانید سایت های دیگر که محصول شمارا می فروشند محو کنید و محصولات خود را بفروشید.
حتی در جستجوی محلی هم وبسایت شما رتبه بالایی میگیرد و در محل و منطقه خودتان به راحتی دیده شوید.
.فرآیند اجرای تکنیک های سئو کمی زمان بر ولی بسیار کم هزینه است.و با این تکنیک ها دیگر نیاز به تبلیغات گران قیمت پیدا نمیکنید.
.بعد از مدتی ممکن است افرادی که سایت شمارا در رتبه های اول گوگل مشاهده میکنند آنقدر به سایت شما اعتماد کنند که حتی آن را در شبکه های اجتماعی خود تبلیغ کنند به دیگران معرفی کنند.
.شاید جالب باشد بدانید بیش از (70%) کاربران موتور جستجوی گوگل به احتمال بالا روی 5 نتیجه اول گوگل کلیک میکنند. بس حتما برای فروش راحت محصولات خود و دیده شدن باید در رتبه 1 تا 5 گوگل قرار بگیرید تا (70%) کاربران را جذب کنید.
تا چه زمانی باید از سئو استفاده کرد؟
خیلی از افراد بعد از مدتی که سایت خود را در رتبه های بالاتر میبینند و مدتی سئو را به طور کامل رعایت میکنند، به این فکر میکنند که دیگر سایت آن ها بالا رفته رتبه گرفته دیده شده و دیگر نیازی به سئو ندارند. اما این فکر کاملا اشتباه است زیرا:
گوگل مدام الگوریتم های خود را تغییر می دهد
گوگل مدام در حال تغییر الگوریتم های خود است و آن هارا آپدیت میکند و معیار سئو و تاثیر خود را عوض میکند.برای مثال یکی از راه ها و تکنیک های خوب دیده شدن سایت در گذشته تکنیک تکرار مداوم و مصنوعی کلمات کلیدی یا (Keyword Stuffing) ، یا خرید فراوان لینک ها بود.
اما پس از آپدیت های الگوریتم گوگل دیگر این تکنیک ها منجر به رتبه گرفتن سایت شما و رونق گرفتن کسب و کار شما نمیشود،حتی ممکن است آسیب های زیادی به سایت شما وارد شود و سایت شما سقوط کند.چون گوگل تمام گلیج و راه های کلاهبرداری را زیر نظر گرفته و آن ها حذف میکند.
پس ممکن است مطالب قبلی سایت شما که در رتبه های بالاتری قرار گرفته بوده را گوگل با تغییر الگوریتم خود به رتبه های پایین تری بفرستد و به دلیل رعایت نکردن سئو پس از مدتی سایت شما دوباره به رتبه پایین تری سقوط کند و کاربران و مشتری های خود را اینگونه از دست بدهید.
سایت های دیگر هم در حال بهینه سازی هستند
در روز کلی سایت نوپا و جدید راه اندازی میشود و خیلی از آن ها با استفاده از متخصص سئو سایت خود را بهینه سازی میکنند. اگر شما مدتی سایت خود را سئو و بهینه سازی نکنید کم کم این سایت رقیب شما میشوند و به دلیل بهینه سازی تمام مطالب خود از سایت شما پیشی میگیرند و شمارا محو میکنند.
با این وضعیت مشتری ها و کاربران خود را رفته رفته از دست میدهید.
و حتی سایت های دیگر هم همینطور چون امروزه بازار سئو بسیار گرم است و کمتر کسی از آن بی خبر است و به دلیل وجود موتور جستجوی گوگل امکان اینکه حالا حالاها این بازار از رونق بی افتد ممکن نیست.بس اگر میخواهید سریع تر مشتریان را به سایت خود را بکشونید بهتر است سریعتر شروع کنید چون رفته رفته رقبای بیشتری در این بازار پیدا میشوند و رقابت بین شما و رقبا سخت و سخت تر میشود.
تکنیک و فرآیند سئو چند بخش دارد؟
این تکنیک ها به 3 بخش تقسیم میشوند:
سئو داخلی سایت (On-page SEO)
بعضی از کارهای فرآیند موتور های جستجو در خود سایت انجام میشوند.
با اجرا کردن درست تکنیک های سئوی داخلی، موتور های جستجو به راحتی سایت شمارا پیدا کرده و مطالب آن را زیر نظر میگیرند.آن را بررسی میکنند و اگر آن هارا به درستی انجام داده باشید به کاربران آن را نشان می دهد.
سئو خارجی سایت (Off-page SEO)
به تکنیک ها و فرآیندی که بیرون از سایت خود برای دیده شدن آن استفاده میکنیم می گویند.
موتور های جستجو در تلاشند هنگام جستجوی کاربران به آن ها قابل اعتماد ترین سایت هارا نشان بدهند و یکی از مواردی که گوگل آن راه ملاک خود قرار میدهد، معرفی سایت توسط پیج های معتبر دیگر است. هر چقدر لینک هایی که سایت های معتبر به سایت شما لینک کرده اند بیشتر باشد، آن صفحه از نظر موتورهای جستجو قابل اعتماد تر است.
سئوی تکنیکال (Technical SEO)
به تکنیک هایی مانند: مسائل فنی وب سایت،ربات ها،کدهای برنامه نویسی و… سئوی تکنیکال می گویند.
ملاک اصلی سئوی تکنیکال قابل درک و بررسی بودن سایت و درست بودن ساختار آن می باشد.
برای فروش بهتر و سریعتر خود حتما با یک متخصص سئو در ارتباط باشید. شما میتوانید همین الان با تیم لینک وبو تماس بگیرید تا بصورت رایگان از مشاوره ما بهره مند شوید.
کلام آخر
در دنیای وسیع اینترنت برای دیده شدن بهتر و سریعتر وب سایت برای فهم بهتر مطالب خود نیاز به بهینه سازی سئو برای موتور های جستجوگر دارید.با این بهینه سازی باعث افزایش بازدید سایت خود میشوید آن هم بودن نیاز به تبلیغات.
البته با در نظر گرفتن اهمیت بالای سئو،شما باید محصولات خوب و با کیفیت هم ارائه کنید چون محصولات بی کیفیت به هیچ عنوان نمیتوانند در جایگاه کاربران به مدت طولانی زنده بمانند. پس از مدتی همه سایت شمارا بد میدانند و کم کم از محبوبیت سایت شما کاسته میشود.
متاسفانه فرآیند سئو و بهینه سازی سایت کمی زمانبر است و شما در همان ماه های اولیه نمیتوانید سایت خود را به رتبه عالی برسانید. اما با صبر و پشتکار به مرور زمان میتوانید سایت خود را در صدر جدول ببینید، پس نا امید نشید و این راه رو تا تهش برید.