بهترین زبان های برنامه نویسی برای سایت کدامند و کدام زبان بسته به نوع سایت شما بهتر است؛ کدام تجربه بهتری برای طراحی وب است؛ توجه داشته باشید که بسته به نوع سایت شما انتخاب بهترین زبان متغیر است و هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند در ادامه مقاله تیم لینک وبو بهترین زبان ها را به شما معرفی میکند.
ساختار سایت ها در زبان های برنامه نویسی به چه شکل است؟
کدهای سایت از دو بخش Front end (بخش سمت کاربر) و Back end (بخش سمت سرور) تشکیل میشود. بخش اول یعنی سمت کاربر ظاهر سایت است و این بخش صفحه ی استاتیک است.
اما بخش سمت سرور وظیفه محاسبات، پردازش و انجام عملیات مختلف روی سایت را بر عهده دارد. بر فرض مثال وقتی گزینه ای مانند (ورود کاربر) را در سایت میبینیم جایگاه این گزینه و طراحی آن توسط سمت کاربر طراحی میشود، اما بخشی که داده های درستی ورود کاربر را پردازش میکند بر عهده سمت سرور است.
موثر ترین عوامل انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی سایت
موثر ترین عوامل انتخاب زبان عبارت اند از:
. سرعت اجرا
. امنیت
. سادگی برای کاربر
. تکنولوژی مورد استفاده
. نحوه پشتیبانی
. کارایی
. بهینه بودن برای موتوهای جستجو
. وابسته بودن به platform
مقایسه و معرفی بهترین زبان های برنامه نویسی برای سایت
در ادامه بهترین زبان های برنامه نویسی را به شما معرفی و توضیح کوتاهی از هرکدام به شما می دهیم.
زبان برنامه نویسی Php
بسیاری از افراد زبان برنامه نویسی Php را به عنوان بهترین زبان برای طراحی سایت میشناسند، این زبان یک زبان متن باز و اسکریپتی میباشد که سال طراحی این زبان 1994 می باشد. ساختار این زبان بسیار شبیه ساختار زبان C می باشد.
خوشبختانه این زبان بر روی تمام سیستم عامل های معروف مانند لینوکس، ویندوز و مک یا مکینتاش قابل اجرا می باشد. یادگیری آسان، سرعت اجرایی عالی و رایگان بودن Php با وجود منابع آموزشی بسیار از مزیت های این زبان برنامه نویسی می باشد.
بر اساس گزارش W3TECH بیش از 78 درصد از سایت ها از این زبان برنامه نویسی استفاده میکنند و سایت های معروفی از جمله ویکی پدیا، فیسبوک و وردپرس از Php استفاده میکنند. زبان Php در ایران بازار کار بسیار خوبی دارد اما به دلیل ماژولار نبودن نمیتوان برای اپلیکیشن های گسترده و پیچیده از Php استفاده نمود. میتوان استفاده کرد اما گزینه مناسبی نیست.
زبان برنامه نویسی Python
زبان پایتون یک زبان مفسری و متن باز است. این زبان در سال 1991 توسعه پیدا کرده و هدف آن ساده تر کردن برنامه نویسی بوده که بسیار در آن موفق بوده و خیلی از افراد بر این باورند که بهترین زبان برنامه نویسی پایتون است.
پایتون برای توسعه سایت، تحلیل داده و حتی برای نوشتن برنامه ی دسکتاپ هم استفاده میشود پس این زبان نه تنها برای طراحی وب مناسب است بلکه برای ساخت برنامه های دسکتاپ هم استفاده میشود و یادگیری آن بسیار آسان است و منابع آموزشی زیادی هم برای یادگیری آن در سطح وب در دسترس است.
این زبان برای اپلیکیشن های گسترده هم مناسب است به طوری که حتی موتور جستجوی گوگل هم از پایتون استفاده میکند و سایت هایی مانند یوتیوب، اینستاگرام و اوبر هم از پایتون استفاده کرده اند.
متاسفانه یکی از بزرگترین معایب زبان پایتون سرعت کند لود شدن نسبت به مثلا زبان جاوا است که به دلیل پویا بودن زبان پایتون می باشد.
این زبان جزو 10 زبان برنامه نویسی جهان است و بازار کار آن در ایران به مراتب بسیار بهتر شده و درآمد قابل توجهی ام به همراه دارد.
زبان برنامه نویسی C#
زبان سی شارپ بر پایه زبان C و ساخته ماکروسافت است این زبان مانند جاوا برای پروژه های بزرگ و اقتصادی بسیار موثر است. با استفاده از این زبان میتوانید برای ویندوز،ios،اندروید و سایت هم برنامه نویسی انجام دهید.
کارایی این زبان اکثرا در ویندوز است و برای برنامه نویسی با سی شارپ نیاز به تکنولوژی asp.net هم دارید و تنها دونستن زبان سی شارپ کافی نیست.
از بزرگترین سایت هایی که از این زبان استفاده میکنند میتوان به ورزش 3، دیجی کالا و ماکروسافت اشاره نمود.
زبان برنامه نویسی Ruby
زبان برنامه نویسی روبی مانند پایتون متن باز و پویا است که تمرکز این زبان سادگی بوده و کاربرد اصلی آن طراحی وب میباشد. زبان روبی در سال 1990 زیر نظر ژاپن ساخته شده است. این زبان با اینکه با لینوکس توسعه پیدا کرده اما دراکثر سیستم عامل ها و پلتفرم ها کار میکند.
متاسفانه یادگیری این زبان کمی دشوار است و منابع آموزشی آن بسیار محدود است و اگر تازه میخواهید برنامه نویسی را آموزش ببینید پشنهاد میشود از روبی استفاده نکنید.
از مهمترین سایتی که از این زبان برنامه نویسی استفاده میکند توییتر یا همان x است.
زبان برنامه نویسی Java
جاوا زبان بسیار محبوب که در سال 1991 توسعه یافت. این زبان قابل حمل است یعنی برنامه نوشته شده به زبان جاوا در کامپیوتر های مختلف و سخت افزار های متفاوت اجرایی است و بسیار شبیه به زبان C++ می باشد.
از جاوا برای نوشتن برنامه های موبایل، تحت وب، سیستم های تعبیه، دسکتاپ، ربات و حتی برنامه های بسیار پیچیده هم استفاده میشود.
بازار کار زبان جاوا هم در ایران خوب است و از معروف ترین سایت هایی که از این زبان استفاده میکنند میتوان به سایت سامسونگ و لینکدین اشاره کرد.
جمع بندی
ما در این مقاله بهترین زبان های برنامه نویسی را به شما معرفی کردیم و توضیح مختصری از آن هارا به شما ارائه دادیم و انتخاب اینکه بهترین آن ها کدام است بستگی به نوع استفاده و سایت شما است.
شما از کدام زبان استفاده میکنید؟ در بخش نظرات میتوانید زبان مورد علاقه خود را با ما و بقیه به اشتراک بگذارید.
در آینده برای هر زبان به صورت جداگانه مقاله کامل هم گذاشته میشود پس با بلاگ لینک وبو همراه باشید.